5 tips voor een stedentrip Barcelona

Barcelona is zo’n stad waar je al een bepaalde sfeer bij proeft, nog vóórdat je er daadwerkelijk bent. In mijn geval kwam dat onder meer door mooie muziek en boeken met deze stad in de hoofdrol, zoals Rumba de Barcelona van Manu Chao en de boeken van Carlos Ruiz Zafón (allebei een aanrader!). Maar ook doordat ik tijdens mijn studie kunstgeschiedenis al in aanraking kwam met de beroemde Gaudí. Twee jaar geleden bezocht ik mijn nicht in deze prachtige Spaanse stad en sindsdien verlang ik wel weer een beetje terug naar die sfeer. Daarom enkele handige Barcelona tips op een rij!

Vijf handige Barcelona tips voor je citytrip

Voor je rust ga je overigens niet naar Barcelona. De stad telt zelf ruim 1,6 miljoen inwoners en dan zijn er natuurlijk nog de vele toeristen. En dat is ook niet zo vreemd: door de combinatie van stad en strand is het de ideale plek voor een korte vakantie of een lang weekend weg. Maar wat kun je er zoal doen en zien? Ik zet hieronder mijn 5 tips voor een stedentrip Barcelona op een rij!

1. Ontdek de sporen van Gaudí

De Catalaanse architect Antoni Gaudí en Barcelona zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zijn art nouveaustijl keert op allerlei plekken in de stad terug. Ik vond het de moeite waard om een aantal van die architectonische hoogstandjes te bezoeken, zoals Casa Milà en Casa Battló. Maar de twee bekendste plekken zijn natuurlijk La Sagrada Família en Parc Guell!

La Sagrada Família is de beroemde basiliek waarvan men al in 1882 met de bouw is begonnen. De kerk staat nog steeds in de steigers en er wordt bijna voortdurend aan gebouwd. Een fascinerend idee dat De Heilige Familie pas in 2026 zal worden opgeleverd, iets om naar uit te kijken dus! 

Hoewel Parc Güell misschien wel een van de meest toeristische plekken in Barcelona is, vond ik een bezoek toch de moeite waard. Dit mooie stadspark is gevuld met bloemen, bomen en kleurrijke mozaïeken.

Tips voor een stedentrip Barcelona

 

2. Bezoek het strand en de haven

Bijzonder aan Barcelona is dat je vanuit de stad zo het strand op wandelt voor een frisse duik in de Middellandse Zee. De oude visserswijk Barceloneta, die aan het strand grenst, zit bovendien vol met leuke restaurantjes. De perfecte plek om tapas te eten dus! Loop daarna ook gelijk even langs de Olympische Haven met al zijn bootjes. 

Tips voor een citytrip Barcelona

 

3. Wandel door Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is een groot stadspark midden in Barcelona, vlakbij de Arc de Triomf en de wijk El Born. Ik vond het een hele fijne en relaxte plek om te wandelen, fotograferen of een boekje te lezen. Je kunt er zelfs een bootje huren! 

5 tips voor een stedentrip Barcelona

 

4. Geniet van het uitzicht vanaf Turó de la Rovira

Turó de la Rovira is misschien minder bekend, maar mag zeker niet ontbreken tussen mijn Barcelona tips. Vanaf deze heuvel heb je namelijk een supermooi uitzicht over de stad; je kijkt uit op o.a. La Sagrada Familia en de zee. Zoals je je waarschijnlijk wel kunt voorstellen, een erg mooie plek om de zon onder te zien gaan (aanrader: neem een kleedje en fles wijn mee!). Het is ook nog eens een plek met historie: Turó de la Rovira was ooit namelijk een militair kamp, gebouwd tijdens de Spaanse burgeroorlog. 

Tips stedentrip Barcelona

 

5. Struin door de oude straatjes van de Barri Gotic

De Barri Gotic, oftewel Gotische Wijk, is een historisch stukje centrum van Barcelona. Erg leuk om door de sfeervolle  oude straatjes te wandelen, een ijsje te eten bij Gocce di Latte, een kijkje te nemen in de kathedraal en neer te ploffen op een terras bij Plaça Reial.

  • Tips voor een stedentrip Barcelona
    Uitzicht vanaf Turó de la Rovira

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *