Een dagje Parijs: une bonne idée!

Een dagje Parijs voor weinig geld: kan dat echt? Het antwoord is: ja. Oké, je zult er lange tijd voor in een bus moeten zitten, maar het is mogelijk. Een paar jaar geleden koos ik voor deze goedkope optie en ging ik met Slangen Reizen één dag naar het wonderschone Parijs. Ik was wel doodop aan het einde van de dag, maar het is toch wel een erg toffe ervaring om ‘s middags de Eiffeltoren te zien en ‘s nachts weer in je eigen bed te liggen!

Busreis voor vroege vogels

Extra vroeg naar bed gaan is geen overbodige luxe, want de touringcar pikt je al vroeg op. In mijn geval om 02:30 uur ‘s nachts in Rotterdam, waarna we na een uur of zes rijden aankwamen in Parijs. Overigens kun je natuurlijk ook voor de (veel snellere) Thalys kiezen, maar daar hangt een heel ander prijskaartje aan en is daardoor vooral interessant voor een meerdaagse citytrip (hoewel je met een beetje geluk op Marktplaats nog wel een last-minute ticket op de kop kan tikken!).

dag Parijs

Eén dag in Parijs: hoe verplaats je je?

De beste tip die ik kan geven als je maar één dag in Parijs te besteden hebt: probeer niet alles te voet te doen. Hoe leuk het ook is om door deze fijne stad te wandelen, het kost wel veel tijd. Tenzij je natuurlijk alleen in Parijs komt om te shoppen of de sfeer te proeven, dan is het geen probleem.

Maar als je echt een paar highlights van de stad wilt meepakken, zou ik de (natuurlijk veel te toeristische) hop-on-hop-off-bus aanraden. Ga bovenop het dak van de bus zitten en je wordt voor relatief weinig geld de hele stad door gereden. De bus stopt bij elke belangrijke bezienswaardigheid in Parijs, van de Eiffeltoren tot de Champ-Elysées, dus je kunt erin en eruit stappen wanneer je maar wilt.

Must-sees tijdens een dagje Parijs

Natuurlijk mag de Eiffeltoren niet ontbreken tijdens een dagje Parijs! Mocht je net als ik geen fan zijn van hoogtes, dan kun je ook op het grasveldje onder de Eiffeltoren neerploffen om te genieten van het uitzicht. Met mooi weer is het hier gezellig druk en komen de picknickkleedjes tevoorschijn. 

Jardin du Luxembourg is een van mijn favoriete plekken in Parijs. Een ontzettend mooi park met veel bloemen, beelden en een grote vijver waar kinderen (en volwassenen) spelen met miniatuurbootjes. In het park vind je tevens het mooie Palais du Luxembourg.

Parijs is niet alleen de stad van de liefde (erg cliché), maar ook vooral een stad van kunst en cultuur. Een flitsbezoek aan een museum hoort er dus wel een beetje bij. Het Louvre is fantastisch, maar ook wel ontzettend groot. Ik heb ooit gelezen dat het 100 dagen zou kosten om élk werk in het Louvre (voor 30 seconden) te bekijken! Toch is het ook al leuk om om het Louvre heen te lopen en het gebouw van de buitenkant te bekijken. Een ander mooi en iets kleiner museum is Musée d’Orsay, een bijzondere plek omdat het museum is gevestigd in een voormalig treinstation.

De Notre-Dame is een gotische kathedraal, gelegen aan een mooi plein vlakbij de Seine. Leuk om even naar binnen te gaan en het interieur te bekijken, om vervolgens een wandelingetje langs de Seine te maken. Ook mooi is de Sainte-Chapelle, een kapel met enorme kleurrijke glas-in-loodramen.

Bovenop de heuvel Montmartre is de witte kerk Sacré-Coeur te vinden. Je moet wel eerst meer dan 200 treden beklimmen voordat je er bent, maar dan heb je ook een mooi uitzicht. Wandel hiervandaan ook naar het nabij gelegen Place du Terte, een beroemd kunstenaarspleintje met restaurantjes en terrasjes.

Of je nu van winkelen houdt of niet, een bezoek aan Galeries LaFayette is sowieso de moeite waard. Dit warenhuis is namelijk gevestigd in een prachtig stadsmonument met een koepel van glas-in-lood.

Wandel niet alleen langs de Opéra Garnier, maar ga er ook zeker naar binnen als je tijd hebt. Het is het grootste operagebouw ter wereld en ontzettend mooi.

Hoe duur (of goedkoop) is zo’n dagje Parijs eigenlijk?

Een dagtrip naar de Franse hoofdstad is vooral ideaal als je deze stad graag (weer) eens wilt bezoeken, maar weinig geld hebt. Voor €29,95 brengt Slangen Reizen je met de bus naar Parijs. Eenmaal aangekomen, koop je voor €32,50 een ticket voor de hop-on-hop-offbus in Parijs, waar je de hele dag gebruik van kunt maken. Kortom: voor iets meer dan zestig euro heb je een leuke dag in deze mooie stad! Zin om nog meer dagtrips te maken? Lees dan ook over mijn dagreis naar Londen.

Heb je meer tijd tot je beschikking? Bekijk dan mijn uitgebreidere tips voor een weekendje Parijs. Veel plezier!

Laat een reactie achter