3 tips voor Corfu

Ik was vandaag door oude vakantiefoto’s aan het bladeren (digitaal, weliswaar) en stuitte zo op mijn mapje met foto’s van Corfu. Jaren geleden bezocht ik dit prachtige Griekse eiland samen met vriendinnen. Ik moet eerlijk toegeven: in die tijd hield ik nog niet alle tips & tricks bij zoals ik dat tegenwoordig doe, dus ik moest even in mijn geheugen graven (met behulp van Mr. Google). Maar het eiland is te mooi om aan voorbij te gaan, dus hier zijn ze dan: mijn drie tips voor Corfu! 

Tips voor Corfu

Tip 1: Beklim het Oude Fort in Corfu-stad (oftewel: Kerkyra)

Voor terrasjes, winkeltjes, mooie gebouwen en musea ben je in Corfu-stad (Kerkyra) op de juiste plek. Hoewel Corfu vooral veel kleine dorpjes heeft, is Kerkyra met zo’n 40.000 inwoners wel echt meer een stad. Wij bezochten hier onder meer het Oude Fort, dat de stad door de eeuwen heen heeft beschermd tegen verschillende vijanden. Als je de trappen in de hitte even trotseert, heb je vanaf de top een mooi uitzicht!

Oude Fort Corfu Stad

Corfu Stad Kerkyra

Tip 2: Bezoek Paleokastritsa en ‘het Blauwe Oog’

Paleokastritsa (ja, een fijne naam) is een van de trekpleisters van Corfu. Je zult hier dus beslist niet in je eentje zijn, maar samen met de andere toeristen deel je wel een mooi uitzicht. Je vindt hier namelijk twee prachtige azuurblauwe baaien, van elkaar gescheiden door een schiereiland met daarop een eeuwenoud klooster. Vanuit de haven van Paleokastritsa kun je met een bootje naar o.a. ‘het Blauwe Oog’ varen, een kleine onderwatergrot waar het zonlicht zó wordt weerkaatst dat het water een schitterende kleur krijgt. Helaas heb ik hier geen mooie foto van kunnen maken!

Blauwe Oog Paleokastritsa Corfu

Paleokastritsa

Tip 3: Maak een dagtocht naar de eilandjes Parga en Paxos

Een dagtocht naar Parga en Paxos mag zeker niet ontbreken in mijn drie tips voor Corfu. Deze twee kleine eilandjes vlakbij Corfu behoren tevens tot de Ionische Eilanden. Hoewel het alweer wat jaartjes geleden is, staat me nog steeds bij dat het er ontzettend mooi was. Helderblauw water, leuke restaurants en mooie strandjes: een leuke dagtocht! Wel waren er veel andere toeristen met hetzelfde idee, maar ach… Wij bezochten deze eilandjes met Sarris Cruises, maar er zijn vast talloze touroperators op Corfu die dit aanbieden.

Parga en Paxos

Parga en Paxos

Parga en Paxos
Parga en Paxos
Parga en Paxos

Dat waren mijn drie tips voor Corfu! Tot slot…

Corfu kies je natuurlijk niet zonder reden: waarschijnlijk ben je vooral op zoek naar een zonnig oord met een azuurblauwe zee en mooie stranden, niet al te ver bij Nederland vandaan. Check, check, check en check. Naast de drie zojuist genoemde tips voor Corfu, dus nog een allerlaatste advies: geniet vooral van het fijne Griekse leven tijdens je vakantie. Rust lekker uit op het strand, duik in de zee, eet moussaka, drink ouzo en dans de sirtaki – en wel in die volgorde natuurlijk :-)!

Corfu tips
Corfu tips

Een reactie

Laat een reactie achter