Londen in een dag: route en tips

Londen is de hoofdstad én grootste stad van Engeland. Eigenlijk valt hier zoveel te zien, dat je er het beste een weekend voor kunt uittrekken. Heb je minder tijd tot je beschikking? No worries: Londen in een dag is ook prima mogelijk!

Een dagtrip boeken

Zelf heb ik samen met een vriendin een dagtripje naar Londen gemaakt met Slangen Reizen. Je gaat ‘s nachts al op pad met een touringcar, stapt over op de boot in Calais en komt ‘s ochtends vroeg aan in Londen. Dit is een supergoedkope manier om Londen eens te bezoeken (het kost je namelijk € 39,95) en ze hebben opstapplaatsen door heel Nederland. Bereid je wel voor op weinig slaap!

Londen in een dag
Park in Londen

Een goede voorbereiding…

… is het halve werk. Daarom drie tips om Londen in een dag voor elkaar te krijgen:

  • Koop een One Day Travelcard voor de metro. Er is een uitgebreid metronetwerk in Londen. Wandelen is fijn, maar neemt ook veel tijd in beslag.
  • Bedenk van tevoren welke bezienswaardigheden je écht niet wilt missen en stippel aan de hand daarvan een route uit op de kaart.
  • Ga niet bij elke bezienswaardigheid naar binnen, hoe verleidelijk het ook is. Daar is je tijd te beperkt voor en de buitenkant van de meeste gebouwen is vaak ook al indrukwekkend!

Londen in een dag: de route

Hieronder vind je de route die wij hebben aangehouden tijdens onze dagtrip. Hiermee kom je langs de meeste (bekende) bezienswaardigheden van Londen. Deze route gaat ervan uit dat je alles te voet aflegt – maar door sommige stukken met de metro te reizen, boek je natuurlijk wat tijdswinst. Of kies voor een fietstour, ook leuk!

Route Londen in een dag

1. Startpunt: Big Ben

Als je start bij de Big Ben, heb je gelijk meerdere bezienswaardigheden in één keer te pakken. Wel zo handig als je Londen in een dag wilt zien :-). Aan de andere kant van de Thames is het welbekende reuzenrad niet te missen: The London Eye. Vanaf de Westminster Bridge heb je tevens een mooi uitzicht op de Houses of Parliament, waar de regering van Engeland zetelt. Wandel om de Big Ben heen, dan kom je vanzelf uit bij St. Margaret’s Church en Westminster Abbey.

Londen in een dag
Big Ben
Londen in een dag
Houses of Parliament

2. Westminster Cathedral

De volgende bestemming is Westminster Cathedral. Dit is het grootste katholieke kerkgebouw van heel Engeland. Toegang tot de kerk is gratis, dus werp binnen even een blik op het mooie interieur.

Londen in een dag
Westminster Cathedral

3. Buckingham Palace

Dit paleis is de officiële residentie van de koningin. Bereid je voor op véél toeristen, zeker wanneer je toevallig net de wisseling van de wacht treft. Persoonlijk vind ik dat wat minder bijzonder, maar het paleis is wel mooi om te zien!

Londen in een dag
Buckingham Palace

4. Natural History Museum

Tijdens onze dagtrip hadden wij graag even naar binnen gestapt bij het Natural History Museum, maar helaas was de rij te lang. Toch was ook de buitenkant van het prachtige museumgebouw al de moeite waard!

Londen in een dag
National History Museum

5. Hyde Park

Vanaf het museum kun je met de metro of wandelend richting Hyde Park gaan. Als je voor wandelen kiest, kom je onderweg nog langs the Royal Albert Hall, de bekendste concertzaal van Londen. Hyde Park is een heerlijke plek om (met mooi weer) een korte pauze in te lassen in het gras. Leuk weetje: het park is eigendom van de Britse koninklijke familie.

Londen in een dag
Hyde Park

6. Trafalgar Square

Trafalgar Square behoort samen met Piccadilly Circus tot de bekendste pleinen van Londen. Op dit plein vind je onder meer Nelson’s Column en twee fonteinen. Leuk om kort te bekijken en daarna je weg te vervolgen naar Covent Garden.

7. Hapje eten in Covent Garden

Vanaf Trafalgar Square is het nog maar een klein stukje wandelen naar Covent Garden. Hier vind je winkels, restaurants en overdekte markthalletjes (overigens ook veel toeristen). Kortom: de
ideale plek om een hapje te eten!

Londen in een dag
Covent Garden

8. St. Paul’s Cathedral

Deze kathedraal is zeker de moeite waard tijdens je dagje Londen: hij is namelijk niet alleen mooi, maar ook nog eens gratis toegankelijk. Handig!

Londen in een dag
St. Paul’s Cathedral
Londen in een dag
St. Paul’s Cathedral

9. Eindpunt: Tower Bridge en City Hall

Tot slot ben je op het eindpunt aangekomen: Tower Bridge – naast de Big Ben een icoon van Londen. Aan de andere kant van de Thames vind je ook nog de City Hall. Vanaf dit eindpunt kun je langs de Thames weer teruglopen naar je beginpunt (mocht je touringcar daar vertrekken) of een metro pakken.

 

Londen in een dag
Tower Bridge
Londen in een dag
Theems

Meer dagtrips maken?

Ben je geïnspireerd geraakt door deze dagtrip naar Londen? Bekijk dan ook eens mijn tips voor Parijs in één dag en leuke dagtrips in Nederland (toerist in eigen land, bezoek bijvoorbeeld eens Volendam & Marken!).

2 reacties

Laat een reactie achter