Pangkor: het mooiste eiland van Maleisië

Het eiland Pangkor is de mooiste plek dat ik bezocht heb tijdens mijn rondreis door Maleisië. En in Maleisië wil dat heel wat zeggen, want er zijn nogal wat tropische eilandjes! Pangkor in een notendop: het is een compact en prachtig groen eiland met fantastische baaien en stranden, die je soms helemaal voor jezelf hebt. Het grootste verschil met bijvoorbeeld de welbekende Perhentians is dat het eiland niet massaal wordt bezocht door Westerse toeristen – in elk geval niet toen ik er was. Reden genoeg voor een bezoek van enkele dagen!

Hoe kom je op Pulau Pangkor in Maleisië?

Vanuit het plaatsje Lumut vertrekken dagelijks boten naar het eiland. Na zo’n drie kwartier varen kom je aan in de haven van Pangkor, waar de roze taxi’s al op je staan te wachten. Je hoeft hier niet bang te zijn dat de taxichauffeur je afzet, want ze rijden op basis van een fixed price. Je onderhandelskills zijn hier dus even niet nodig :-).

Pangkor

De mooiste stranden en baaien

Vaak wordt gezegd dat de Perhentians de mooiste eilanden van Maleisië zijn. Niet geheel onterecht, want de witte zandstranden en helderblauwe zee lijken haast gephotoshopt te zijn. Toch zijn de stranden van Pangkor in Maleisië mij het meest bijgebleven. Als je met een scooter het eiland rondrijdt, kom je namelijk prachtige – en bovenal verlaten – strandjes tegen. Wat een luxe, zo’n idyllische plek helemaal voor jezelf! Vergeet dus niet je handdoek, zonnebrand en een fles water mee te nemen als je met een scooter op pad gaat.

Maleisie backpackenbackpacken in Maleisiërondreis Maleisiërondreis MaleisieMaleisie rondreis

Als je het leuk vindt om juist wat meer mensen om je heen te hebben, zijn Nipah Bay en Coral Bay aan te raden. Op deze stranden is het wat drukker, met als bijkomend voordeel dat je er dus ook meer te doen hebt. Zo heb ik er zelf een jetski gehuurd en heerlijk gegeten bij Daddy’s Café (echt een aanrader, met een prachtige zonsondergang en verse vis!).

Pangkorbackpacken in MaleisiëPangkorPangkor

Bezienswaardigheden op Pangkor in Maleisië

Hoewel ik zelf de prachtige baaien en stranden het leukste vond op Pangkor, zijn er ook nog andere bezienswaardigheden. Het eiland is klein genoeg om alles (in één dag) met een scooter te kunnen bezoeken.

  • Pangkor Town is het hoofdplaatsje van het eiland. Hier vind je Pangkor(vis-)restaurantjes en pinautomaten, een leuke tussenstop om even te lunchen tijdens je scooterrit over het eiland.
  • De kleurrijke Chinese Fu Lin Kong tempel vind je op 5-10 minuten rijden van Pangkor Town.
  • Het Nederlandse VOC-fort uit 1670, op het eiland zelf ook wel Kota Belanda genoemd. Bijzonder om op zo’n klein eiland een stukje Nederlandse geschiedenis tegen te komen.
  • Grote kans dat je onderweg apen en neushoornvogels (hornbills) spot. Kijk wel een beetje uit voor de apen, bij mij probeerden ze namelijk een fles water te pakken te krijgen (en
    niet op de meest vriendelijke manier).

PangkorPangkorPangkor

Een reactie

Laat een reactie achter