Slapen in een natuurhuisje in Eersel

Slapen in een natuurhuisje: dat klinkt al heerlijk, toch? Afgelopen weekend verbleven wij voor het eerst in zo’n huisje midden in de natuur. De website beloofde ons “weg van de massa en niet op een groot vakantiepark”, precies waar we naar op zoek waren. Die belofte werd helemaal waargemaakt in het Brabantse Eersel. En het mooie is: voor elk nachtje dat je een natuurhuisje boekt, wordt ook nog eens een boom geplant.

natuurhuisje

natuurhuisje

We waren op zoek naar een kleinschalige en rustige accommodatie waar we met onze (bijna) drie maanden oude baby konden verblijven. Centerparcs is op dit moment nog niet zo ons ding, dus ik ging op zoek naar een alternatief. Ik zag Natuurhuisje al regelmatig voorbij komen op social media met prachtige plaatjes en was nieuwsgierig geworden. Afgelopen weekend was het dan zo ver: ons eerste nachtje in een natuurhuisje!

natuurhuisje

natuurhuisje eersel

Wij verbleven in een natuurhuisje in het Hof van Eersel: een prachtige, kleinschalige B&B in Brabant. De vier gastenverblijven zijn voormalige paardenstallen die enkele jaren geleden zijn verbouwd. Ze grenzen aan de flinke tuin met een klein vennetje en uitzicht op het weiland. Mijn oog viel op deze accommodatie omdat we ook in de vrij grote tuin al een stukje konden wandelen met onze baby én vooral omdat het huisje een privésauna heeft. Ideaal! Toen de kleine ‘s avonds sliep, konden wij even ontspannen.

hof van eersel

hof van eersel

In de nabije omgeving vind je dorpjes zoals Eersel en Bergeijk, maar vooral ook de prachtige bossen van de Brabantse Kempen. Wij parkeerden bij de Cartierheide om ‘het Laarvenpaadje’ te wandelen op aanraden van de gastvrouw. Dit is een rolstoelvriendelijk wandelpad (en dus ook geschikt voor kinderwagens) rondom een prachtig vennetje met picknickplaatsen. Omdat het herfst is, was het bos een en al kleurenpracht, heel mooi.

cartierheide

cartierheide laarven

Ons eerste nachtje in een natuurhuisje is zeer goed bevallen. Ik moet wel zeggen dat de natuurhuisjes niet heel goedkoop zijn in vergelijking met bijvoorbeeld een vakantiepark of hotel, maar je krijgt (in ons geval) wel waar voor je geld. Je betaalt voor rust, ruimte, groen en gemak. Wat ons betreft was dit het helemaal waard. Wij gaan zeker nog eens in een natuurhuisje verblijven!

overnachten in een natuurhuisje

Nog meer inspiratie nodig voor een weekendje weg? Bekijk dan mijn andere blogs over leuke bestemmingen in Nederland.