Boswandelingen en wellness tijdens een weekendje Gelderland

Gelderland: het klinkt niet zo exotisch, maar heeft verrassend veel te bieden voor een weekendje weg in eigen land. Voor het tweede jaar op rij kozen mijn vriend en ik ervoor om de herfstvakantie in deze provincie door te brengen. Je vindt er namelijk een handige combinatie: natuur en wellness. Een weekendje Gelderland is dan ook perfect om even tot rust te komen na een drukke periode!

Tip 1: Maak een wandeling op De Hoge Veluwe

Wij startten ons weekendje weg op landgoed Rhederoord, dat vlak naast de Veluwezoom ligt. Alsof het prachtige 18de-eeuwse landhuis nog niet genoeg was, wandel je naast het hotel dus zo een enorm natuurgebied in. Ik vond het een ontzettend mooie en uitgestrekte omgeving, waar je urenlang kunt wandelen of fietsen. Wij waren er precies toen de herfst in full bloom was, dus de kleuren waren prachtig!

Landgoed Rhederoord tijdens een weekendje Gelderland

Langoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord

Veluwezoom

Tip 2: Ontspannen in sauna’s en thermaalbaden

Op een half uurtje rijden van landgoed Rhederoord en de Veluwe ligt een wellnesscomplex waar ik al vele jaren kom: Sanadome. Je vindt er sauna’s, thermaalbaden, massages, beautybehandelingen… en het beste van alles: je mag er gewoon in badkleding rondlopen (het is zelfs verplicht)! Het hotel dat eraan vast zit heeft mooie, ruime kamers met een heerlijk ontbijtbuffet. Echt een aanrader.

Sanadome
Sanadome (foto is niet van mij, maar van Sanadome zelf)

Tip 3: Bezoek het Nederlands Openluchtmuseum

Ik was er als kind voor het laatst geweest en zelfs dat kon ik me nog maar zéér vaag herinneren: het Nederlands Openluchtmuseum. Het is geen typisch museum, maar eerder een compleet (mid)dagje uit. Terwijl je door het openluchtmuseum wandelt, passeer je onder meer historische boerderijen, een Zaanse buurt, Amsterdamse grachtenpanden en molens. Kortom: je wandelt door de geschiedenis van Nederland. Het meest bijzondere is nog wel dat al deze panden ooit ergens hebben gestaan en dus authentiek zijn. Ze zijn afgebroken op hun oorspronkelijke plek en heropgebouwd in dit museum.

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Een weekendje Gelderland: ideaal voor rust en natuur

Kortom: een weekendje Gelderland klinkt misschien niet meteen heel spannend, maar is eigenlijk hartstikke leuk! Het is vooral ideaal wanneer je op zoek bent naar ontspanning in een bosrijke omgeving. Wij zijn van plan er een traditie van te maken en hopen volgend jaar tijdens de herfstvakantie weer terug te keren :-). Heb je meer inspiratie nodig voor een weekendje weg in Nederland? Laat je dan inspireren door mijn andere blogs over Nederlandse bestemmingen.

Een reactie

Laat een reactie achter